Go to the top

Open Mind... στις ασφάλειες

Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 18:10  /  Γράφτηκε από τον   /  Κατηγορία Εταιρικά Νέα

Open Mind... στις ασφάλειες

Open Mind είναι το όνομα μίας νέας εταιρείας διαμεσολαβούντων που συμπλήρωσε δυο χρόνια λειτουργίας αλλά η ιστορία της έχει ξεκινήσει πιο πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν οι ιδρυτές της άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο. Ας αφήσουμε όμως τους ίδιους να αφηγηθούν την ιστορία τους.

Nextdeal Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

 «Η ιστορία μας αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, όταν πολύ νέοι ακόμη, αλλά με πολύ «θράσος» και ακόμη περισσότερο θάρρος και επιμονή, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στην Ασφαλιστική Αγορά.

Πρώτος ξεκίνησε το 1989 ο Κώστας Φάτσιος και την επόμενη χρονιά τον ακολούθησε ο αδελφός του Γιώργος. Τρία χρόνια μετά, παρορμούμενος από τις επιτυχίες των δυο αδελφών, προστέθηκε στην παρέα ο Νίκος Τσούμας και λίγο αργότερα ο Κώστας Χαρέας.
Περάσαμε μαζί περίπου 20 χρόνια με σκληρή δουλειά, με ευχάριστες στιγμές, με πίκρες και αγωνία για το αύριο, αλλά πάνω απ’ όλα χτίσαμε μεταξύ μας μια ισχυρή φιλία και ένα δυνατό δεσμό αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη εγγύηση για την κορυφαία απόφαση που πήραμε, να διακόψουμε την σχέση μας με την Εταιρεία που συνεργαζόμασταν. Δεν είναι εύκολη απόφαση να αφήσεις το προστατευτικό περιβάλλον ενός Agency, είναι όμως δύσκολο να συνεχίσεις να λειτουργείς σε αυτό όταν πια δεν σε εμπνέει, όταν παύεις να έχεις όραμα, όταν σου δημιουργεί ανασφάλεια, όταν τελικά χάνεις την εμπιστοσύνη σου.

Αφήσαμε γρήγορα όμως πίσω το παλιό, οραματιστήκαμε το καινούργιο, και δώσαμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι οι άνθρωποι έχουν απίστευτη δύναμη, όταν διεκδικούν την επιτυχία. Οραματιστήκαμε ένα αύριο στο οποίο θα έχουμε πάρει θέση.
Κάπως έτσι γεννήθηκε η Open Mind ΕΠΕ. Με κέφι και χαμόγελο που τόσο λείπει από όλους, με μεράκι, με πάθος και ενθουσιασμό, με διακριτούς αλλά ισότιμους ρόλους, αλλά κυρίως με την αγάπη που εισπράξαμε από αυτούς που εμπιστεύθηκαν το έργο μας και τον επαγγελματισμό μας.

Η Open Mind λειτουργεί επί της Αχιλλέως 96 στο Παλαιό Φάληρο και στεγάζουμε τις υπηρεσίες μας σε δυο ορόφους. Έχουμε εξοπλίσει την Εταιρεία μας με σύγχρονα μηχανογραφικά συστήματα και άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να κάνει το έργο μας αλλά και των συνεργατών μας πιο εύκολο, πιο αποτελεσματικό και με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Στις Εταιρείες που απευθυνθήκαμε για συνεργασία, βρήκαμε πολύ γόνιμο έδαφος. Στόχος μας ήταν και θα είναι, να συνεργαζόμαστε με ότι καλύτερο υπάρχει στην Ασφαλιστική Αγορά. Να αναζητήσουμε νέες και σύγχρονες λύσεις στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ασφαλιστικές ανάγκες τους. Να καινοτομήσουμε όπου και όταν, αυτό είναι δυνατόν. Το βασικό κριτήριο για τις επιλογές μας, ήταν η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών, η αξιοπιστία και ευελιξία των προγραμμάτων τους και η αμεσότητα στην επικοινωνία μαζί τους.

Δυο χρόνια μετά όλα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο, από αυτό που ελπίζαμε στην αρχή.
Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε για πάντα εκεί. Σκεπτόμαστε και λειτουργούμε σαν καταναλωτές των ίδιων μας των προϊόντων. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του και αυτό φαίνεται από τις άμεσες και ποιοτικές συνεργασίες που ήδη έχουμε, με σοβαρούς και καταξιωμένους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Χρηματοοικονομικούς Φορείς του τόπου μας, αλλά και του εξωτερικού.
Θέλαμε για εμάς και για τους πελάτες μας το καλύτερο και το έχουμε!

Βασικός στόχος και κορυφαία Εταιρική επιλογή μας, είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη πωλήσεων στον κλάδο ζωής. Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας, αυτή είναι η στρατηγική επιλογή μας. Καταφέραμε να εξειδικεύσουμε τον Κλάδο Ζωής και να υποστηρίζουμε με σύγχρονους και έξυπνους τρόπους, νέες πωλήσεις και την οργανωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Στην προσπάθεια μας αυτή στηριζόμαστε για το μέλλον μας και ταυτόχρονα ετοιμάσαμε ότι χρειάστηκε, για να στηρίξουμε επικουρικά έναν σημαντικό αριθμό άξιων συνεργατών.

Όλοι οι συνεργάτες μας ενημερώνονται για τα προγράμματα και τον τρόπο λειτουργίας των Εταιρειών, συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό της στρατηγικής μας, κάνουν τις προτάσεις τους σε όλα τα θέματα και έχουν πρόσβαση στα πάντα που αφορούν την οργάνωση του γραφείου.
Εμείς τους έχουμε καλωσορίσει και θα μας έχουν πάντα δίπλα τους, συμπαραστάτες στο δύσκολο, αλλά πολύ όμορφο και δημιουργικό έργο τους. Τηρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό, στην εμπιστοσύνη ανάμεσα μας και την επαγγελματική τους καταξίωση και αξιοπρέπεια. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ο κάθε ένας από αυτούς έρχεται δίπλα μας ισότιμα και του ανοίγεται άμεσα η προοπτική, ώστε όταν νοιώσει έτοιμος να δημιουργήσει μελλοντικά το δικό του γραφείο είτε από μόνος του, είτε από κοινού μαζί μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους είναι δίπλα μας και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη τους.

Η Open Mind στα δυο πρώτα χρόνια λειτουργίας της, έκλεισε έχοντας επιτύχει όλους τους στόχους που είχαμε βάλει από αρχής.
Καταφέραμε να εδραιώσουμε ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά και να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους, ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Θα μείνουμε, θα δυναμώσουμε και θα μεταφέρουμε το όραμα μας και την εμπειρία που πλέον έχουμε, σε όποιον με πίστη και με αξιοπρέπεια θέλει να αποκτήσει.
Το συνολικό εν ισχύ χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας μας, με ημερομηνία υπολογισμού την 31/5/2010 περιλαμβάνει 2.400 πελάτες, με ετήσια καθαρά ασφάλιστρα ανά κλάδο ασφάλισης:
Κλάδος Ζωής 1.250.000€
Κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων 300.000€
Κλάδος Αυτοκινήτων 1.350.000€
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας από τον πρώτο κιόλας χρόνο, είναι απολύτως επιτυχή με ικανοποιητική κερδοφορία, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν για την λειτουργία της.
Αισθανόμαστε τετραπλά περήφανοι και δικαιωμένοι, για την χρονική στιγμή και την επιλογή μας να ανεξαρτητοποιηθούμε. Τα αποτελέσματα μας είναι η απόλυτη δικαίωση.

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι οι επαγγελματίες και οι καταξιωμένοι στην συνείδηση των πελατών τους ασφαλιστές, μπορούν να οραματίζονται κάτι ανεξάρτητο, κάτι μοναδικά δικό τους.
Κάθε μέρα που περνά δείχνει πόσο εύκολο είναι να συνεργάζονται άνθρωποι, με κοινό στόχο και κοινά οράματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεσμευθήκαμε να είμαστε όλοι : «Ανοιχτά μυαλά και .....Ανεξάρτητοι!».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 341 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016 13:17